Betnér

Ikväll ska jag få se Magnus Betnér och tre andra komiker på The Woolshed här i Dublin! Det är iofs säkert inte lika bra som hans show som jag missade då jag flyttade hit, men endå :)
Jag är glad att jag iallafall får en möjlighet att se honom!

Imorgon ska jag och Mirja äta kinamat och snacka en massa tjejsnack, så ska jag sova över där för en riktig tjejkväll :)

Idag tog jag mina första egna samtal och det gick faktiskt bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Och bättre än vad mina härliga kollegor har varnat mig för :)

Idag har vi haft riktigt Irlandsväder, för första gången sedan jag kom hit. Det var så mörkt och blött när jag klev upp i morse att jag höll på att krypa ner i sängen igen. Men nu har det spruckit upp så nu ska jag iväg och träffa grabbarna och gå iväg till The Woolshed.

// Therese

Phoenix Park

Igår var jag ute på en härlig lördagspromenad i solskenet och vårvärmen.
Bland alla blommande maskrosor och påskliljor så kom jag fram till att Phoenix Park skulle kunna vara ett trevligt ställe att besöka. Om jag inte missminner mig helt så är det europas största stadspark. Och herregud vilken stor park! Jag kom in i parken ungefär mitt i en av långsidorna och promenerade sedan runt i över två timmar utan att se någon annan del av staden än just parken :)
Det fanns en fantastiskt mysig del där de hade gamla ruiner, en utställning, restaurang och en liten blomsterträdgård. Där satt jag länge och bara njöt av solen i ansiktet och barn som skrattade och lekte.
Det var en riktig energikick!

Igårkväll blev det en myskväll hemma hos Mirja med Johan, Esa, Peter och Marcus. Väldigt trevligt med lite vin och en hel del skratt och skitsnack :)

Jan (han jag bor med) åkte hem på semester igår, han ska vara hemma i två veckor. Jag trodde att jag skulle tycka det var skönt att ha huset för mig själv. Iofs ser jag honom nästan aldrig, men ändå. Men jag känner mig mest lite ensam just nu..

Idag har jag tvättat en maskin och ska nu göra lite lunch. Sen ska jag bara sitta och läsa hela dan. Jag fick låna "Om jag kunde drömma" och de två andra böckerna i twilight serien av Camilla innan jag åkte. Nu har jag bara läst lite lite ibland för jag är rädd att om jag börjar läsa de på kvällen så kommer jag aldrig att gå och lägga mig. Den är såååå bra!
Så idag blir det en heldags läsning i soffan under filten. Jag har lite dåligt samvete för det är fortfarande soligt, men jag har planerat det hela veckan så nu ska det bli av!

// Therese

Åter igen

Så där ja, nu har jag äntligen fått en ny underbar liten dator av Robert. Den är hur liten och söt som helst och fungerar helt felfritt. Jag ska gå och köpa något fint klistermärke att pimpa den med!

Förutom det så har det hänt massor med kul sedan jag sist skrev här.
En hel del pubar har besökts och speciellt nu i veckan när Robert har varit här :)
Vi var även och kollade på The Guinness Store House och provade Guinness (blä!).
Det var en helt underbar vecka nu när Robert har varit här! Många kramar och pussar blev det :)

På jobbet går det sakta men säkert framåt och jag har lärt känna många väldigt trevliga människor här som jag har väldigt mycket roligt med.

Jag har varit och sett på både Alice in wonderland och Avatar i 3D nu, mycket bra uppfinning det där med 3D. Men i helgen ska vi vara old school och se på Shutter Island, i 2D.

Vi har även planerat att gå till Phoenix park och eventuellt kika på Zoo:et som ligger där, om vädret tillåter *peppar peppar*. Phoenix park är en enormt stor park med en massa djur och fina ströv-områden.

Mirja hittade en "trevlig" sida med lite mindre snälla horoskop, så här kommer mitt:

Vågen (23 September - 22 Oktober)
Du är den artistiska typen och har svårt att handskas med verkligheten. Om du är man är du förmodligen homosexuell. Chanser till anställning och vinster är lika med noll. De flesta kvinnliga Vågar är horor. Alla Vågar dör av könssjukdomar.

Än så länge är det som tur är bara en sak som stämmer: Jag vinner aldrig något :)

Jaa, jag har nog missat det mesta av det jag hade tänkt skriva, men jag kanske kommer på det senare. Isåfall så återkommer jag.

Men nu kommer det bli många fler inlägg, när jag har dator igen.
Och om ni har tur så blir det lite bilder också :)

// Therese

Datortrassel

Nu har min dator hemma lagt ner mer eller mindre.. Jag far inte till internet som det ska. Bara Skype funkar och ibland funkar MSN ocksa men inte nagra internetsidor.
Sa nu far jag anvanda datorn pa trainingen.. saknas nagra bokstaver..

Jag var iallafall och tittade pa Alice i Underlandet i 3D i gar. MYCKET bra film!! Tim Burton och Johnny Depp i samma film, kan inte ga fel!

Ne nu ska vi borja trainingen sa nu maste jag sluta.

// Therese

Inget

Vi har fortfarande training på jobbet och det är ostrukturerat och uttröttande. Men jag hoppas att vi lär oss en del så att det inte blir så skrämmande när vi ska ta börja ta samtal. Så hoppas jag även att vi inte kommer måsta göra det nästa vecka, men jag tror att det kan börja vara dax.. När jag var på affären och handlade middags mat idag så köpte jag även 4 olika öl som Robert ska få smaka när han kommer hit mycket roliga öl som jag inte tror finns i Sverige. En känner jag dock igen men jag tror att det är från när jag jobbade på Threashers i England. Ikväll ska några från jobbet ut och dricka öl men jag känner mig så trött att jag stannade hemma. Jag somnade på soffan vid 18.30 och vaknade för en halvtimme sedan av att Jan kom hem :) Så nu blir det till att kika lite på en film och gissningsvis somna om, men i sängen denna gång. Imorgon ska jag och Mirja shoppa lite i Blanchardstown. Jag ska visa henne butikerna och se vad vi kan hitta för roligt. Så allt är bra här på den gröna ön, jag trivs och gillar verkligen vädret än så länge. Och det trodde jag aldrig att jag skulle säga :) // Therese

Introduktion

Idag har vi haft introduktionsdag, och det var det slappaste jag har gjort på länge :)
Vi började 9, men kom inte igång förrän 10. Sen fick vi en introduktion på en 45 minuter. Sedan rast. Så hade vi säkerhetsgenomgång på 30 minuter, sedan rast.
Sedan lunch på en timme :)

Så fick de som inte visste vilket team de skulle vara i, reda på det. Så kom vår teamleader och presenterade sig i 10 minuter.
Sedan rast..
Så fick vi veta att vi skulle vara på plats klockan 9 imorgon bitti, sen fick vi gå hem vid 14.30 :)

Det var väldigt skönt eftersom det var soligt och 8 grader varmt idag. Så det blev en eftermiddagspromenad i vårsolen.

Imorgon blir det vin och ostkväll hos Elina med en massa tjejsnack och fnitter. Vi funderar redan på att göra det till en tisdagstradition :)

Det var allt för idag! (snart börjar Americas Next Top model, favvoprogrammet :)
// Therese

Howth

I går (söndag) vad jag och Elina på en utflykt till Howth som är en liten fiske"by" i utkanten av stan.
När jag gick genom stan så tittade jag på alla gatumusikanter och hittade även denna man. Jag stannade och funderade lite på vad som var så kul med denna staty, för han var oerhört verklighetstrogen. Han såg verkligen ut som en riktig gammal staty. Till och med när det landade en duva på honom så rörde han sig inte. Men efter en stund så såg jag att hans kappa rörde sig i vinden och sen så bytte han ställning :)

Vi tog ett tåg till Howth och strosade omkring och kikade på omgivningarna och den mysiga lilla "byn"

En gammal kyrka            Jag mot utsikten          Ett gammalt torn          En av stränderna


Elina                               Utsikt över ön            En liten mysig gata          Hamnen

De hade även en liten mysig marknad där vi gick och luktade och åt med ögonen :)



Hamnen med utsikt mot Dublin.

Det var lite kyligt och blåsigt, men det var en väldigt pittoresk och mysig by/stadsdel :)
Så hit blir det fler turer senare när det blivit lite varmare.

RSS 2.0