Lördag

Gud vad roligt det var igår! Vi var ute och rumlade runt i staden, jag och Elina. Först åt vi middag på TGI Fridays och drack en STOR drink. Sedan gick vi vidare till Dandelion Café och Bar som låg alldeles vägg i vägg. Det var ett fint och elegant ställe men drinkarna var ändå helt ok i pris. Sen blev det en lite längre promenad, men vi måste ha gått lite fel för stället som vi letade efter var inte där :) Istället sprang vi på en annan nattklubb som var ganska tom när vi kom dit men snart fylldes till bristningsgränsen. Det var riktigt kul att äntligen vara ute och dansa igen på ett kul ställe :) Hittills har vi bara lyckats hitta bra ställen att äta och dricka på, det känns riktigt bra :) Idag har jag däremot mest legat hemma och hållit mig om huvudet, för mycket rödvin.. Jag har varit in till Blanchardstown shopping center för att handla mat. Och då tittade jag in på Pennys också. Det är en väldigt bra affär för allt är fantastiskt billigt där. Jag hittade en bra arbetskjol för €6 och det har jag letat länge efter, men ingen har passat bra. Ett riktigt fynd! Nu har jag kikat på filmen Nanny McPhee, en RIKTIGT bra film! Ska snart gå ner igen och äta en Aero Mint chokladbit, nu när jag faktiskt har orkat gå och handla! // Therese

PPS

I morse fick vi lite sovmorgon eftersom vi skulle åka till Social welfare office för att ansöka om PPS nummer, det är lite som personnummer och det behövs för att få betala den lägre skattesatsen.
Men väl där tog det lite längre tid.. vi var där ca 10.30 när de öppnade och kom därifrån vid 12.30. Så vi satt i två timmar och väntade på att få fylla i en blankett. Man fick inte göra det själv och sedan bara lämna in den utan man var tvungen att vänta på sitt nummer, sitta där och fylla i den medan personalen satt mitt emot och tittade på..

På vägen tillbaka till jobbet så fastnade bussen i en trafikstockning så det tog oss 1,5 timme att ta oss tillbaka till jobbet. Så väl tillbaka var det nästan dags att sluta :)

Imorgon ska vi börja redan klockan 7, det är då vi ska börja sedan när vi börjar jobba "på riktigt" och sluta 4, så det blir intressant att se hur vi ska klara av att sitta och lyssna en hel dag utan att göra något. Jag har dock kommit överens med Evan, som jag lyssnar på, att jag ska kunna sitta och anteckna sådant som jag behöver kunna. Så jag hoppas att det inte är jättemycket kö imorgon, så jag hinner förstå vad jag skriver :)

Imorgon kväll ska jag och Elina ut på stan och se om det händer något roligt på en fredag kväll, jag hoppas det! :)

Ne nu är min tvätt klar så jag ska vika in den i garderoberna, det är jättepraktiskt att ha tvättmaskin/torktumlare i ett! Speciellt här där de har tvättmaskinen i köket :D

// Therese

Dag två

Idag kändes jobbet bättre, jag har suttit med en mer pedagogisk kille, Evan. Han är jättebra och jag har lärt mig massor. Nu känns inte allt så överväldigande längre, bara mycket svårt.

Och idag kom det en ny "new hire", Elina, så nu är inte jag och Mimmi nyast längre :)
Jag ocxh Elina gav oss ut på upptäcksfärd efter jobbet och rekade stan lite grann. Vi hittade SNYGGA kläder på Monsoon, tyvärr är de lite utanför vår prisklass. Men guuuud vad underbara kläder!!

Vi hittade även en Irländsk pub där vi drack en Cider - Bulmers. Mums!
Iofs så låg puben i turistkvarteren, så den var väl inte så genuin. Men mycket trevligt med Livemusik!

Sedan testade vi en liten spansk restaurang till middag där det var bra priser, god mat och världens coolaste toaletter! Så till alla som kommer och hälsar på, dit ska vi gå! Om så bara för att pinka :)

Sedan var vi in på en lite mystisk och härlig pub med en genuin och härlig atmosfär. Inte genuint Irländsk kanske, men genuint.. jaa.. härlig!

Så nu är jag åter hemma efter min första busstur. Jag hade säkert vetat vart jag skulle kliva av om det inte hade ösregnat, blåst och varit mörkt. Det är tur att öven busschaufförerna är väldigt trevliga här.

Tack och godnatt från ett blött Irland.
// Therese

Mitt rum

Här är lite bilder från mitt stora, ganska tomma och stökiga rum. Jag har inte lagt ner så mycket krut på rummet än. Det är ljust (tre fönster i hördet), har en stor härlig säng och två stora garderober, vad mer kan man önska :)



Även en bild på en morgontrött jag på väg till jobbet första dagen :)



Första dagen

Detta var en väldigt förvirrad dag med väldigt lite struktur. De börjar inte nästa inlärning förän nästa måndag så vi får "shadow" denna vecka, dvs sitta och lyssna på samtal.
Det är fantastiskt mycket att lära sig, det är så mycket olika system och grejjer som de arbetar i så jag är VÄLDIGT förvirrad just nu. Och eftersom jag av naturen verkar vara en sån som tycker att hon ska kunna allt redan innan jag har lärt mig det så kändes det lite övermäktigt. Jag har dock tagit mig i kragen nu och förklarat för mig själv att jag inte kan kunna allt innan och att upplärningen är till för att jag ska lära mig. Att förklaringen fungerade så bra berodde nog på att Robert, som alltid, sa precis rätt saker för att få mig att må mycket bättre!
Jag får helt enkelt göra så gott jag kan av det jag lär mig, och kan jag inte så får jag fråga eller skicka det vidare till någon som kan.

Jag träffade även en fantastisk finlänsk tjej som också började idag, Mimmi. Hon har bott i Dublin ett tag och ska hjälpa mig att hitta till kontoret där man får sitt PPS nummer (typ personnummer) på torsdag. Om det är fint väder så ska vi även åka turistbussen, en sån hop on hop off buss. Så att hon kan visa mig alla bra ställen att se i Dublin.

Efter denna vecka av lyssnande så ska vi ha två veckors upplärning (vilket jag fick höra inte hjälper så mycket i samtal mot kund..) och sedan ska vi återigen lyssna på samtal och så småningom bli utsläppta i den stora vida IBM världen med alla frågor om IT system som jag aldrig sett eller hört talas om tidigare..

Men det ska nog gå bra, jag får helt enkelt göra så gott jag kan och hoppas att det räcker!

Regn?

Jag undrar just varför alla säger att det regnar hela tiden på Irland..
Hittills har jag inte blivit blöt trots att jag mest har varit ute och promenerat i tre dagar (peppar peppar).

Plus att jag har gjort lite shopping förstås :) Hittade idag en helt ny "vinge" av köpcentrat i blanchardstown som jag inte sett tidigare och tur var väl det eftersom kvinnor här verkar använda antingen stilettklackar eller ballersinaskor.
Ballerinaskor har jag inget emot, så länge det är varmare än nuvarande +4. Stilettklackar har jag också gärna, när jag går ut. Inte när jag ska promenera i 30 minuter till jobbet och sen lika långt tillbaka.

Men jag lyckades hitta Miss Selfridge, vilket oftast är en alldeles för dyr affär för mig. Men eftersom jag bara strosade så kikade jag in på alla UNDERBARA kläder och såg att de hade rea och köp ett reaplagg och få ett gratis *me love*. Så jag hittade en JÄTTE skön och fin tröja och ett par skor (varken stilett eller ballerina). Så istället för att kosta mig 121 Euro (1210:-) så kostade det hela 30 Euro (300:-). Jag är SUPER nöjd!

Så imorgon blir det ännu en liten promenad för att gå in de nya skorna!

Jag ligger just nu i min mjuka härliga säng på mitt rum, det enda som saknas är min älskade snygging här bredvid mig. Annars hade allt just nu varit helt perfekt!
Jag ska snart gå och laga lite wok till middag och dricka ett glas vin, kanske två..

// Therese

Promenerande

Idag har varit en riktig promenaddag! Först gick jag och letade efter IBM, men då gick jag åt helt fel håll och tappade dessutom bort mig. Jag är inte speciellt förvånad dock för jag skulle kunna tappa bort mig i min egen bakficka.
Som tur var hittade jag några trevliga byggarbetare som förklarade hur jag skulle komma rätt.
Så efter tre timmars promenerande hittade jag IBM där jag ska jobba. Så nu hittar jag till jobbet på måndag :)
Det är inte speciellt långt hemifrån, om man inte tar min lilla omväg, det tar ca 30 minuter att gå.

Efter det hade jag så ont i fötterna att jag betämde mig för att ta en sväng till köpcentrat som ligger 15-20 minuter hemifrån - åt andra hållet mot jobbet.
Det var inte en av mina bättre ideér  för när jag väl kom fram hade jag så ont i fötterna att jag inte orkade springa runt och leta efter en skoaffär. Det blev kaffe på Starbucks och en grön t-shirt från Dunnes Store istället.

Jag insåg igår när jag packade upp kläderna ur väskan att jag visst glömt något.. eller ja, allt med färg! Jag har med mig svarta och gråa kläder, så Robert har fått i uppdrag att ta med sig något mer färgglatt från min garderob när han kommer hit om ca 3 veckor.

Nu blir det middag och ett glas rött vin - som man för övrigt köper inne på mataffären :)

Framme

Nu är jag framme och installerad i ett soligt och "varmt" Dublin. Det är som det är i slutet av April eller början på Maj hemma. Det börjar komma upp lökar ur marken och solen värmer när den är framme :)

Resan gick bra och min rumskamrat är jättetrevlig! Han har visat mig runt och tagit väl hand om mig så att jag ska trivas bra och känna mig välkommen. Han visade mig till köpcentrat, och vad mer kan man begära :)

Men eftersom min dag började i morse 04.30 så tänker jag göra mig en tidig kväll ikväll.
Jag har varit och handlat mat och cider på kvartersaffären så nu blir det tack och godnatt för mig!

Resfeber

Väskan är packad och knökfull.. vi får se om den går att stänga imorgon bitti :)
Resan är kollad och jag är incheckad, sitter just nu och funderar på om jag ska köpa någon trevlig parfym då jag ändå promenerar förbi taxfree butikerna inne på arlanda. Jag tror att jag kanske faller för frestelsen, men det beror även på hur mycker jag behöver betala extra för min väska. Vet inte hur mycket den väger men det är iallafall inte 20kg :)

Nu ska vi åka och köpa mat på Lilla siam och sen blir det en myskväll, en sista gång på mycket länge.. ♥

// Therese


På väg!


Jobb på Irland

På torsdag morgon 06.35 går flyget från Åre/Östersund flygplats via arlanda och vidare till Dublin Irland!
Jag har fått jobb som IT support på IBM - via manpower.
Så nu lämnar jag mina vänner, sambo, pluggande och familj för att testa på ett nytt arbete på ny plats och nytt land.

Jag har tänkt att skriva och berätta här, allt det spännande som händer och sker på andra sidan vattnet - på den gröna ön!

// Therese

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0